Propozycja dań na przyjęcia okolicznościowe

Written by

Zestaw I – ( 3-4 godziny) – cena 129 zł/ osoba

Dania gorące:

  • zupa;
  • danie główne;
  • danie mięsne z dodatkami.
  • 4 przystawki;
  • 2 sałatki.

Napoje:

  • soki, woda mineralna w dzbankach;
  • kawa, herbata.

Przykładowe menu do zestawu I

Dania gorące:

– rosół królewski z makaronem;

– kotlet Ordynat serwowany z ziemniakami i bukietem surówek;

– pieczony karczek z sosem serwowany z kopytkami i surówką.

Przystawki:

– śledź Padwa;

– półmisek mięs pieczonych;

– pasztet drobiowy z żurawiną;

– faszerowany boczek;

– sałatka grecka;

– sałatka selerowa lub jarzynowa;

– pieczywo.

Napoje:

– soki owocowe, woda mineralna w dzbankach;

– kawa, herbata.

Zestaw II – (4-5 godziny) – cena zestawu 159 zł/osoba

Dania gorące:

  • zupa;
  • danie główne;
  • danie mięsne z dodatkami;
  • zupa.

5 przystawek

3 sałatki

Napoje:

  • soki owocowe, woda mineralna w dzbankach;
  • kawa, herbata.

Przykładowe menu do zestawu II:

Dania gorące:

– zupa kurkowa z grzankami;

– pieczony filet z indyka w sosie koperkowym podawany z ziemniakami i bukietem surówek;

– pieczony karczek z sosem pieczeniowym podawany z kopytkami i surówką;

– barszcz czerwony z pasztecikiem.

Przystawki:

– śledź Padwa;

– tymbale drobiowe;

– półmisek wędlin i serów;

– jajko faszerowane w sosie majonezowym;

– pasztet drobiowy z żurawiną;

– sałatka grecka;

– sałatka selerowa;

– sałatka szefowej;

– pieczywo.

Napoje:

– soki owocowe, woda mineralna w dzbankach;

– kawa, herbata.

Zestaw III – (6-7godzin) – cena zestawu 179 zł/osoba

Dania gorące:

  • zupa;
  • danie główne;
  • danie mięsne z dodatkami;
  • zupa.

Deser

5 przystawek

3 sałatki

Napoje:

  • soki owocowe, woda mineralna w dzbankach;
  • kawa, herbata

Przykładowe menu do zestawu III:

Dania gorące:

– zupa krem z pomidorów;

– kotlet Ordynat serwowany z ziemniakami i bukietem surówek;

– pieczona szynka z sosem pieczarkowym podawana z kopytkami i surówką;

– barszcz czerwony z pasztecikiem.

Deser:

– szarlotka firmowa.

Przystawki:

– półmisek wędlin i serów;

– faszerowany boczek;

– tymbale drobiowe;

– pasztet drobiowy z żurawiną;

– śledź Padwa;

– sałatka grecka;

– sałatka selerowa;

– sałatka szefowej;

– pieczywo.

Napoje:

– soki owocowe, woda mineralna w dzbankach;

– kawa, herbata.

Do zestawu I i II – ciasto po obiedzie – 14 zł/osoba.

Dzieci do lat 2 ( w krzesełkach) – gratis;

Dzieci do lat 10 – 1/2 ceny.