Menu Dania regionalne & Włochy na widelcu

Steaks menu

Dania regionalne

ZUPA KURKOWA podawana z grzankami

II miejsce w konkursie kulinarnym „Smaki Zamościa i Roztocza”

~
GOLAS ROZTOCZAŃSKI

Pieróg z kaszy gryczanej i twarogu smażony na maśle lub boczku podany z kwaśną śmietaną lub kefirem

~
MISA PIEROGÓW

mix pierogów rumienionych lub z wody : z kaszą gryczaną i twarogiem, soczewicą, mięsem, ruskie podane z kwaśną śmietaną

~
PLACEK ZIEMNIACZANY PO WĘGIERSKU

pachnący papryką, podany z bukietem surówek

~
KOTLET ORDYNAT

sakiewka ze schabu nadziewana pieczarkami i żółtym serem podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek

~
PRZYSMAK MARYSIEŃKI

kotlet z cielęciny podawany na grzance z ananasem i śliwką w kompozycji z ziemniakami z wody oraz bukietem surówek. Przygotowywany dla Marysieńki Zamoyskiej, późniejszej królowej Polski.

Włochy na widelcu

Sałatka z krewetkami

(mix sałat, krewetki smażone na maśle czosnkowym, pomidory, przyprawy, parmezan)

~
Spaghetti z sosem ragu

(makaron spaghetti, mięso wołowo- wieprzowe, pomidory, cebula, parmezan, świeża bazylia)

~
Makaron ze szpinakiem

(makaron penne, szpinak, śmietana, czosnek, parmezan)

~
Czarny makaron z łososiem w sosie ŚMIETAnowo- koperkowym

(makaron barwiony sepią, kawałki smażonego łososia, cebula, sok z cytryny, sos śmietanowo-koperkowy)

~
Makaron z krewetkami w aromatycznym sosie paprykowo czosnkowym

(makaron tagliatelle, krewetki, pomidory, czosnek, masło, sok z cytryny, natka pietruszki)

Sniadania

Śniadania i przystawkiDzień dobry

Śniadania

Jajecznica

na smażonych plastrach boczku lub kiełbasie (z 4 jaj)

Omlet

do wyboru z: szynką, pieczarkami lub owocami sezonowymi (z 3 jaj)

Przystawki

Śledź „Padwa”

śledź w oleju podany z cebulą i ogórkiem kiszonym

Befsztyk tatarski

z żółtkiem jaja, cebulą, ogórkiem kiszonym, pieczarką marynowaną i musztardą podany z pieczywem i masłem

salatki i zupy

Sałatki, zupy i dla dzieciPyszne sałatki, zupy i dla dzieci

Zupy

Rosół królewski podany z makaronem lub kołdunami
Żurek staropolski z jajkiem, kiełbasą i twarogiem
Zupa kurkowa z grzankami
Barszcz czerwony z kołdunami
Flaki po zamojsku

Dla dzieci

Rosół z makaronem
Zupa pomidorowa z makaronem
Nuggetsy z frytkami z surówką i ketchupem
Mini sznycelek z frytkami, surówką i ketchupem

Sałatki

Sałatka grecka

sałata lodowa, papryka, ogórek, cząstki pomidora, czerwona cebula, oliwki, ser feta, sos vinegrette

Sałatka cezar

sałata lodowa, grillowany kurczak, cząstki pomidora, oliwki, parmezan, grzanki, sos czosnkowo- jogurtowy

obiady zamosc

Dania główneDania główne i wegetariańskie

Dania główne

Tradycyjny schabowy

podawany z ziemniakami i bukietem surówek

Golonka wieprzowa

z wody podawana z musztardą i chrzanem

Polędwiczki wieprzowe grillowane

w sosie kurkowym w towarzystwie ziemniaków i surówek

Sznycel po wiedeńsku

z jajkiem sadzonym podany z ziemniakami i bukietem surówek

 

Dania wegetariańskie

Makaron ze szpinakiem

makaron penne, szpinak, śmietana, czosnek, parmezan

Pierogi ruskie

z wody lub obsmażane podawane z kwaśną śmietaną

Pierogi z soczewicą

z wody lub obsmażane podane z paskami rumienionego boczku

Ryba smazona zamosc

Ryby i dodatki do dańRyby i dodatki do dań

Ryby

Pstrąg z patelni z masłem ziołowym

podany z ziemniakami i mixem sałat z sosem vinaigrette

 

Dodatki do dań

Ziemniaki
FRYTKI
RYŻ
ZESTAW SURÓWEK
WARZYWA Z WODY
Desery zamosc

Desery i lodyPalce lizać

Desery

Szarlotka z kremem budyniowym

podawana z polewą czekoladową

Szarlotka na ciepło z kremem budyniowym

podana z gałką lodów waniliowych oraz polewą czekoladową

Sernik królewski

Lody

CZEKOLADOWA FANTAZJA

kompozycja lodów czekoladowych i waniliowych

OWOCOWY OGRÓD

kompozycja lodów jagodowych i waniliowych

WAKACYJNE LODY

kompozycja lodów miętowych, waniliowych i czekoladowych

letnia pokusa

jedna gałka sorbetu cytrynowego, jedna gałka sorbetu porzeczkowego, jedna gałka lodów waniliowych, sos jagodowy, arbuz

Drinks menu

Napoje i alkoholeNapoje gorące, wina, piwa, drinki

Napoje gorące

CZEKOLADA NA GORĄCO
CZEKOLADA Z BITĄ ŚMIETANĄ
CZEKOLADA SMAKOWA
CZEKOLADA PADwA
CAFE CREME LAVAZZA
KAWA ROZPUSZCZALNA
KAWA TRADYCYJNA
KAWA SMAKOWA

amaretto, orzechowa, karmelowa, waniliowa, z kardamonem

KAWA CAPPUCINO

amaretto, orzechowa, karmelowa, waniliowa, z kardamonem

KAWA MROŻONA

podawana z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną

KAWA LATTE MACCHIATO

amaretto, orzechowa, karmelowa, waniliowa, z kardamonem

KAWA PO IRLANDZKU
HERBATA CZARNA CEYLON GOLD
HERBATA SMAKOWA

czarna jagoda, czarna jagoda z wanilią, cytrynowa, cytrynowa z imbirem i ziołami, earl grey, karmelowa, miętowa, róża z hibiskusem, zielona, zielona miętowa

HERBATA “DUCH PUSZCZY”

podawana w dzbanku

HERBATA Z RUMEM

podawana w dzbanku

Napoje zimne:

PEPSI
MIRINDA
7UP
SCHWEEPS
LIPTON
ROCKSTAR
Soki:

pomidorowy, jabłkowy, z czarnej porzeczki, grejpfrutowy, bananowy, pomarańczowy

WODA MINERALNA „GÓRSKA NATURA”

gazowana i niegazowana

Alkohole

Drinki: tajemniczy świat drinków

Casablanca

(wódka, advokat, sok pomarańczowy, sok z cytryny)

Mojito

(rum bacardi blanca, woda gazowana, limonka, cukier trzcinowy, świeża mięta)

Sunrise

(wódka, campari, sok pomarańczowy, syrop cukrowy, pomarańcza, cytryna)

Gin&Tonic

(gin Seagram’s, tonic Schweppes, cytryna)

LEMONIADE

(wódka, sok z cytryny, syrop cukrowy, woda gazowana)

Bloody Mary

(wódka, sok pomidorowy, tabasco)

Kahlua

(wódka, likier Kahlua, Likier Amaretto)

Egzotyczny

(wódka, Bols Blue Curacao, sok bananowy, sok malinowy lub grenadina)

Shromrock

(whisky, likier creme de menthe, Martini Dry, oliwka)

Green Spider

(wódka, likier miętowy, mięta, woda gazowana)

Pomarańczowy żuraw

(wódka żurawinowa, sok z pomarańczy, plaster pomarańczy)

Peach Dream

(biały rum, likier brzoskwiniowy, sok pomarańczowy, grenadina)

Ballantyna

(Whisky Ballantine’s, likier Amaretto, sok jabłkowy, grenadina)

ALTERNATYWY 4 /4 kieliszki/

(wódka Żołądkowa Gorzka, Triple Sec, sok pomarańczowy,sok z cytryny, grenadina)

OASIS

(Gin, Bols Blue Curacao, tonic)

Kamikadze /4 kieliszki/

(wódka, Bols Blue Curacao, sok z cytryny)

Zielona Łączka

(wódka, Bols Blue Curacao, sok pomarańczowy)

New York

(wódka, whisky, sok jabłkowy, syrop cukrowy, mięta)

Wina:

WINA KONESERA: WĘGRY, HISZPANIA, WŁOCHY, FRANCJA, CHILE, ARGENTYNA
WINA DESEROWE

Piwa:

BECZKOWE: ŻYWIEC, WARKA
BUTELKOWE: BOGATY WYBÓR
GRZAŃCE: PIWNY I WINNY

Wódki:

KRUPNIK
WYBOROWA
FINLANDIA
FINLANDIA ŻURAWINOWA
ŻUBRÓWKA
ŻOŁĄDKOWA GORZKA Z MIĘTĄ
NALEWKA ŻURAWINOWA

Alkohole świata:

GIN LUBUSKI
GIN SEAGRAM’S
PLISKA
CAMPARI
MALIBU
RUM GOLDEN
TEQUILA SILVER
TEQUILA REPOSADO
METAXA
STOCK 84
BRANDY NAPOLEON 1840
RUM BACARDI CARTA NEGRA
RUM BACARDI CARTA BLANCA

Whisky:

JACK DANIEL’S
JOHNNIE WALKER
BALLANTINE’S

Likiery:

BLUE CURACAO
AMARETTO
ADVOCAT
bols peppermint green
likier kawowy kahlua

Wermuty:

MARTINI BIANCO
MARTINI DRY
MARTINI ROSE
MARTINI ROSSO