Prezentacja dań na przyjęcia okolicznościowe

Written by

Przedstawiamy dania, które możemy przygotować na przyjęcia okolicznościowe.

Przystawki:

  • pieczony schab w owocach;
  • półmisek wędlin;
  • tatar z polędwicy;
  • deska serów;
  • jajka z farszami: szynkowym, pieczarkowym, łososiowym;
  • faszerowany boczek;
  • pierścienie rumienionego boczku z dipem;
  • pasztet z drobiu z żurawiną;
  • tymbaliki drobiowe;
  • galantyna drobiowa;
  • kęski drobiowe z dipem;
  • pierś indyka z dipem;
  • śledź Padwa;
  • śledź po kaszubsku;
  • roladki z łososia;
  • ryba po grecku;
  • rolmopsy śledziowe;
  • tarta mięsno- pieczarkowa;
  • sałatka grecka;
  • sałatka wielowarzywna;
  • sałatka kanadyjska;
  • sałatka Caprese;
  • sałatka Cezar.

Dania gorące:

  • zupa kurkowa podawana z grzankami;
  • barszcz czerwony z kołdunami;
  • rosół królewski podawany z kołdunami;
  • żurek staropolski na zakwasie;
  • flaki po zamojsku;
  • strogonow;
  • forszmak lubelski;
  • zupa gulaszowa;
  • krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym;
  • zupa cebulowa z grzankami;
  • kotlet de volaille podawany z fytkami i bukietem surówek;
  • placek ziemniaczany z sosem węgierskim i bukietem surówek;
  • pieczony kurczak;
  • kotlet Ordynat serwowany z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek;
  • kotlet schabowy po Lubelsku serwowany z ziemniakami i bukietem surówek;
  • karkówka z sosem pieczeniowym;
  • pieczone udko z kurczaka;
  • pieczona szynka z sosem pieczarkowym;
  • gołąbki mięsne z ryżem;
  • polędwiczki drobiowe z sosem;
  • duszone żeberka w glazurze musztardowo-miodowej.

Ciasta i desery:

  • szarlotka domowa;
  • sernik;
  • kruche babeczki wypełnione masą i owocami;
  • ciasto Pani Walewska.