Przedstawiamy dania, które możemy przygotować na przyjęcia okolicznościowe.
Przystawki:
- pieczony schab w owocach;
- półmisek wędlin;
- tatar z polędwicy;
- deska serów;
- jajka z farszami: szynkowym, pieczarkowym, łososiowym;
- faszerowany boczek;
- pierścienie rumienionego boczku z dipem;
- pasztet z drobiu z żurawiną;
- tymbaliki drobiowe;
- galantyna drobiowa;
- kęski drobiowe z dipem;
- pierś indyka z dipem;
- śledź Padwa;
- śledź po kaszubsku;
- roladki z łososia;
- ryba po grecku;
- rolmopsy śledziowe;
- tarta mięsno- pieczarkowa;
- sałatka grecka;
- sałatka wielowarzywna;
- sałatka kanadyjska;
- sałatka Caprese;
- sałatka Cezar.
Dania gorące:
- zupa kurkowa podawana z grzankami;
- barszcz czerwony z kołdunami;
- rosół królewski podawany z kołdunami;
- żurek staropolski na zakwasie;
- flaki po zamojsku;
- strogonow;
- forszmak lubelski;
- zupa gulaszowa;
- krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym;
- zupa cebulowa z grzankami;
- kotlet de volaille podawany z fytkami i bukietem surówek;
- placek ziemniaczany z sosem węgierskim i bukietem surówek;
- pieczony kurczak;
- kotlet Ordynat serwowany z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek;
- kotlet schabowy po Lubelsku serwowany z ziemniakami i bukietem surówek;
- karkówka z sosem pieczeniowym;
- pieczone udko z kurczaka;
- pieczona szynka z sosem pieczarkowym;
- gołąbki mięsne z ryżem;
- polędwiczki drobiowe z sosem;
- duszone żeberka w glazurze musztardowo-miodowej.
Ciasta i desery:
- szarlotka domowa;
- sernik;
- kruche babeczki wypełnione masą i owocami;
- ciasto Pani Walewska.