Menu Specialte–Specjalności Restauracji Padwa

DANIA REGIONALNE

ZUPA KURKOWA PODAWANA Z GRZANKAMI

(II miejsce w konkursie kulinarnym „Smaki Zamościa i Roztocza”

GOLAS ROZTOCZAŃSKI

pieróg z kaszy gryczanej i twarogu podsmażany na maśle lub boczku podany ze szklanką kefiru

PLACEK ZIEMNIACZANY PO WĘGIERSKU

pachnący papryką, podawany z bukietem surówek

KOTLET ORDYNAT

sakiewka ze schabu nadziewana pieczarkami i żółtym serem podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek

WŁOCHY NA WIDELCU

Sałatka z krewetkami

(mix sałat, krewetki smażone na maśle czosnkowym, pomidory, przyprawy, parmezan)

Makaron ze szpinakiem

(makaron penne, szpinak, śmietana, czosnek, parmezan)

Makaron z krewetkami w aromatycznym sosie paprykowo czosnkowym

(makaron tagliatelle, krewetki, pomidory, czosnek, masło, sok z cytryny, natka pietruszki)

DANIA GŁÓWNE

Tradycyjny schabowy

podawany z frytkami i bukietem surówek

Grillowana pierś z kurczaka

w sosie pomarańczowym podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek

Dodaj komentarz