Menu Specialte–Specjalności Restauracji Padwa

DANIA REGIONALNE

ZUPA KURKOWA PODAWANA Z GRZANKAMI

(II miejsce w konkursie kulinarnym „Smaki Zamościa i Roztocza”

GOLAS ROZTOCZAŃSKI

pieróg z kaszy gryczanej i twarogu podsmażany na maśle lub boczku podany ze szklanką kefiru

MISA PIEROGÓW

mix pierogów rumienionych lub z wody: z kaszą gryczaną i twarogiem, soczewicą, mięsem, ruskie podane z kwaśną śmietaną

PLACEK ZIEMNIACZANY PO WĘGIERSKU

pachnący papryką, podawany z bukietem surówek

KOTLET ORDYNAT

sakiewka ze schabu nadziewana pieczarkami i żółtym serem podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek

PRZYSMAK MARYSIEŃKI

kotlet z cielęciny podawany na grzance z ananasem i śliwką w kompozycji z ziemniakami z wody oraz bukietem surówek. Przygotowywany dla Marysieńki Zamoyskiej, późniejszej królowej Polski.

 

WŁOCHY NA WIDELCU

Sałatka z krewetkami

(mix sałat, krewetki smażone na maśle czosnkowym, pomidory, przyprawy, parmezan)

Spaghetti z sosem ragu

(makaron spaghetti, mięso wołowo- wieprzowe, pomidory, cebula, parmezan, świeża bazylia)

Makaron ze szpinakiem

(makaron penne, szpinak, śmietana, czosnek, parmezan)

Czarny makaron z łososiem w sosie ŚMIETAnowo- koperkowym

(makaron barwiony sepią, kawałki smażonego łososia, cebula, sok z cytryny, sos śmietanowo-koperkowy)

Makaron z krewetkami w aromatycznym sosie paprykowo czosnkowym

(makaron tagliatelle, krewetki, pomidory, czosnek, masło, sok z cytryny, natka pietruszki)

 

DANIA GŁÓWNE

Tradycyjny schabowy

podawany z frytkami i bukietem surówek

Golonka wieprzowa

z wody podawana z musztardą i chrzanem

Polędwiczki wieprzowe grillowane

w sosie kurkowym w towarzystwie ziemniaków i surówek

Sznycel po wiedeńsku

z jajkiem sadzonym podany z ziemniakami i bukietem surówek

FILET Z PIERSI KURCZAKA

faszerowany suszonymi pomidorami i żółtym serem podany z puree ziemniaczanym i warzywami maślanymi

Grillowana pierś z kurczaka

w sosie pomarańczowym podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek

Pieczona karkówka w sosie myśliwskim

podawana z puree ziemniaczanymi i bukietem surówek

Dodaj komentarz