DANIA REGIONALNE
- ZUPA KURKOWA PODAWANA Z GRZANKAMI
(II miejsce w konkursie kulinarnym „Smaki Zamościa i Roztocza”
- GOLAS ROZTOCZAŃSKI
pieróg z kaszy gryczanej i twarogu podsmażany na maśle lub boczku podany ze szklanką kefiru
- MISA PIEROGÓW
mix pierogów rumienionych lub z wody: z kaszą gryczaną i twarogiem, soczewicą, mięsem, ruskie podane z kwaśną śmietaną
- PLACEK ZIEMNIACZANY PO WĘGIERSKU
pachnący papryką, podawany z bukietem surówek
- KOTLET ORDYNAT
sakiewka ze schabu nadziewana pieczarkami i żółtym serem podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek
- PRZYSMAK MARYSIEŃKI
kotlet z cielęciny podawany na grzance z ananasem i śliwką w kompozycji z ziemniakami z wody oraz bukietem surówek. Przygotowywany dla Marysieńki Zamoyskiej, późniejszej królowej Polski.
WŁOCHY NA WIDELCU
- Sałatka z krewetkami
(mix sałat, krewetki smażone na maśle czosnkowym, pomidory, przyprawy, parmezan)
- Spaghetti z sosem ragu
(makaron spaghetti, mięso wołowo- wieprzowe, pomidory, cebula, parmezan, świeża bazylia)
- Makaron ze szpinakiem
(makaron penne, szpinak, śmietana, czosnek, parmezan)
- Czarny makaron z łososiem w sosie ŚMIETAnowo- koperkowym
(makaron barwiony sepią, kawałki smażonego łososia, cebula, sok z cytryny, sos śmietanowo-koperkowy)
- Makaron z krewetkami w aromatycznym sosie paprykowo czosnkowym
(makaron tagliatelle, krewetki, pomidory, czosnek, masło, sok z cytryny, natka pietruszki)
DANIA GŁÓWNE
- Tradycyjny schabowy
podawany z frytkami i bukietem surówek
- Golonka wieprzowa
z wody podawana z musztardą i chrzanem
- Polędwiczki wieprzowe grillowane
w sosie kurkowym w towarzystwie ziemniaków i surówek
- Sznycel po wiedeńsku
z jajkiem sadzonym podany z ziemniakami i bukietem surówek
- FILET Z PIERSI KURCZAKA
faszerowany suszonymi pomidorami i żółtym serem podany z puree ziemniaczanym i warzywami maślanymi
- Grillowana pierś z kurczaka
w sosie pomarańczowym podana z opiekanymi ziemniakami i bukietem surówek
- Pieczona karkówka w sosie myśliwskim
podawana z puree ziemniaczanymi i bukietem surówek

