Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć okolicznościowych (chrzciny, komunie, urodziny, imieniny) w naszej Restauracji i Zajeździe.
Przedstawiamy przykładowe zestawy menu:
Zestaw I:
Dania gorące:
– rosół królewski z makaronem lub kołdunami;
– kotlet Ordynat ( kieszonka schabowa faszerowana pieczarkami i żółtym serem) podawany z ziemniakami i bukietem surówek;
– mix mięs: pieczona golonka, pieczone udka podawane z kluskami śląskimi i surówką;
– barszcz czerwony pachnący czosnkiem i majerankiem podawany z pasztecikiem.
Przystawki:
– pieczony schab w galarecie;
– tymbaliki drobiowe;
– śledź tradycyjny podawany z cebulką i ogórkiem kiszonym;
– pasztet drobiowy z żurawiną;
– faszerowany boczek;
– sałatka jarzynowa;
– sałatka grecka;
– mix pieczywa.
Napoje:
– soki owocowe, woda mineralna w dzbankach, napoje gazowane;
– kawa, herbata.
Cena powyższego zestawu to 115 zł/osoba
Zestaw II:
Dania gorące:
– rosół z makaronem;
– pieczony karczek z sosem pieczeniowym z kluskami śląskimi i bukietem surówek;
– zupa gulaszowa, pieczywo.
Przystawki:
– śledź tradycyjny;
– pasztet z żurawiną;
– boczek faszerowany;
– patery wędlin;
– jajko faszerowane pieczarką;
– indyk faszerowany;
– sałatka jarzynowa;
– sałatka szefowej;
– pieczywo.
Napoje:
– soki, woda mineralna w dzbankach, napoje gazowane;
– kawa herbata.
Cena zestawu to – 99 zł/osoba
Zestaw III:
Dania gorące:
– Żurek staropolski;
-Kotlet ordynat ( kieszonka schabowa nadziewana pieczarką i żółtym serem) podawany z obsmażonymi ziemniakami i bukietem surówek; —
-Pieczone żeberka na kapuście;
-Barszcz czerwony z rumienionymi pierogami;
Przystawki:
-Śledź tradycyjny;
-Pieczone mięsa, wędliny;
-Faszerowany boczek;
-Tymbale drobiowe;
-Jajka faszerowane pieczarką;
-Sałatka jarzynowa;
-Sałatka selerowa;
Napoje:
-Soki, woda;
-Kawa, herbata;
– ciasto firmowe.
Cena zestawu: 125 zł/osoba
Dla dzieci proponujemy:
– rosół z makaronem;
– nugettsy z frytkami i surówką;
– naleśniki z musem truskawkowym.