Zapraszamy do organizacji przyjęć okolicznościowych

Written by

Serdecznie zapraszamy do organizacji przyjęć okolicznościowych (chrzciny, komunie, urodziny, imieniny) w naszej Restauracji i Zajeździe.

Przedstawiamy przykładowe zestawy menu:

Zestaw I:

Dania gorące:

– rosół królewski z makaronem lub kołdunami;

– kotlet Ordynat ( kieszonka schabowa faszerowana pieczarkami i żółtym serem) podawany z ziemniakami i bukietem surówek;

– mix mięs: pieczona golonka, pieczone udka podawane z kluskami śląskimi i surówką;

– barszcz czerwony pachnący czosnkiem i majerankiem podawany z pasztecikiem.

Przystawki:

– pieczony schab w galarecie;

– tymbaliki drobiowe;

– śledź tradycyjny podawany z cebulką i ogórkiem kiszonym;

– pasztet drobiowy z żurawiną;

– faszerowany boczek;

– sałatka jarzynowa;

– sałatka grecka;

– mix pieczywa.

Napoje:

– soki owocowe, woda mineralna w dzbankach, napoje gazowane;

– kawa, herbata.

Cena powyższego zestawu to 115 zł/osoba 

Zestaw II:

Dania gorące:

– rosół z makaronem;

– pieczony karczek z sosem pieczeniowym z kluskami śląskimi i bukietem surówek;

– zupa gulaszowa, pieczywo.

Przystawki:

– śledź tradycyjny;

– pasztet z żurawiną;

– boczek faszerowany;

– patery wędlin;

– jajko faszerowane pieczarką;

– indyk faszerowany;

– sałatka jarzynowa;

– sałatka szefowej;

– pieczywo.

Napoje:

– soki, woda mineralna w dzbankach, napoje gazowane;

– kawa herbata.

Cena zestawu to – 99 zł/osoba

Zestaw III:

Dania gorące:

– Żurek staropolski;

-Kotlet ordynat ( kieszonka schabowa nadziewana pieczarką i żółtym serem) podawany z obsmażonymi ziemniakami i bukietem surówek; —

-Pieczone żeberka na kapuście;

-Barszcz czerwony z rumienionymi pierogami;

Przystawki:

-Śledź tradycyjny;

-Pieczone mięsa, wędliny;

-Faszerowany boczek;

-Tymbale drobiowe;

-Jajka faszerowane pieczarką;

-Sałatka jarzynowa;

-Sałatka selerowa;

Napoje:

-Soki, woda;

-Kawa, herbata;

– ciasto firmowe.

Cena zestawu: 125 zł/osoba

Dla dzieci proponujemy:

– rosół z makaronem;

– nugettsy z frytkami i surówką;

– naleśniki z musem truskawkowym.