Zapraszamy codziennie
od 9.00 do 23.00

Rezerwacja miejsc
tel. 84 6386256


artykul Super tarta z truskawkami 2013-06-14

Składniki:

Ciasto:
200 g maki
3 łyżki cukru pudru
100 g zimnego masła
2 żółtka
2 łyżki zimnego soku z truskawek

Krem:
500 g sera mascarpone
5 łyżek cukru pudru
200 ml śmietanki 36%
500 g truskawek lub więcej do dekoracji
6 g cukru

Przepis:
Posiekaj wszystkie składniki. Ciasto zagnieć szybko, a następnie odłóż na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj i wyłóż formę do tarty. Piecz na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
Połowę truskawek usmaż z cukrem pudrem. Śmietanę ubij na sztywno, zmieszaj z odstawionym sokiem z truskawek i serem mascarpone. Upieczone ciasto posmaruj truskawkami. Nałóż  masę z sera i udekoruj resztą truskawek.
 
Smacznego!!!