Chrzciny w Zajeździe Uroczysko

Written by

Zestaw I:
Dania gorące:
• rosół królewski z makaronem lub z kołdunami,
• kotlet Ordynat (kieszonka schabowa faszerowana pieczarkami i żółtym serem) podawany z ziemniakami i bukietem surówek,
• pieczony karczek z sosem pieczeniowym podawany z kluskami śląskimi i surówką,
• barszcz czerwony pachnący czosnkiem i majerankiem podawany z pasztecikiem,

Przystawki:
• pieczony schab w galarecie,
• tymbaliki drobiowe,
• tradycyjny śledzik podawany z cebulką i ogórkiem kiszonym,
• ryba po grecku,
• pasztet drobiowy z żurawiną,
• faszerowany boczek,
• sałatka jarzynowa,
• sałatka grecka,
• mix pieczywa,
Napoje:
• soki owocowe, woda mineralna w dzbankach, napoje gazowane,
• kawa, herbata,
• dodatki: cukier, cytryna, mleko,

Zestaw II:
Dania gorące:
• zupa kurkowa z grzankami,
• pieczona pierś z indyka z sosem koperkowym podawana z ziemniakami i bukietem surówek,
• mix mięs: pieczona golonka, pieczone udka podawane z kluskami śląskimi i surówką,
• barszcz czerwony pachnący czosnkiem i majerankiem podawany z pasztecikiem,

Przystawki:
• tradycyjny śledzik z cebulką i ogórkiem kiszonym,
• pasztet drobiowy z rumienionymi płatkami migdałów,
• karp faszerowany,
• roladki z szynki z serkiem almette,
• półmisek wędlin,
• jajko faszerowane wędzonym łososiem,
• sałatka brokułowa,
• sałatka grecka,
• mix pieczywa

Napoje:
• soki owocowe, woda mineralna w dzbankach, napoje gazowane,
• kawa, herbata,
• dodatki: cukier cytryna, mleko,